Dünyanın Ünlü Volkanları

Volkan, gerekirse, sadece magma tabakasının yüzeyine açılan dünyanın doğal ağ geçidi anlatmak için. Dünya üzerindeki volkanların yüzlerce vardır, fakat şu anki aktif durumda daha ünlü hikayeler ve patlama bazılarıdır. Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Çalışmalar dünyada her yıl yaklaşık 60 aktif volkanlar patlayan olduğunu göstermektedir. Çoğu okyanusun altında ve jeologların bu patlamalar dikkatini çekmiştir. Endonezya, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri geçmişte volkanik patlamalar çok sayıda kaydedilen ülkeler arasında yer alıyor. Bu sessiz dev en güçlü ve yıkıcı volkanlar biri olma potansiyeline sahiptir. Şimdi bu dünyaca ünlü yanardağ bazı yakından bakalım.

1) Mount Vesuvius, İtalya:

79 AD Bu yanardağ, en az 16.000 kişinin küllerinden Pompei kurşun tüm şehir altında öldürüldü gömülü. Vezüv yanardağ, volkanik kül dünyanın en önemli, bütün Pompei biri kılan şey böyle bir şekilde muhafaza edilmesi insanlar ve hayvanlar. büyük patlamadan sonra 79 AD Vezüv Tarihi en az 40 kez patlayabilir olduğunu gösterdi. zaman sıvı lav püskürtme ve volkanik bombalar aktif değil zarar Vezüv yanardağı kül. Buna ek olarak, bu yanardağ tehlikeli yanardağ Vezüv biri yapar dünyanın en yoğun nüfuslu volkanik alanın biridir.

2) Cotopaxi Volkan, Ekvador:

Andes dağ Cotopaxi bir bölümünü oluşturan 8082_cotopaxibug Pasifik Ateş Ring volkanlar biridir. Kayıtlı patlama ile 86 Cotopaxi dünyanın en aktif volkanlardan biri olarak kabul edilir. Bu volkan daha kişinin hayat Quito ve Latacunga şehrine potansiyel bir tehdit oluşturmaya devam etmesi 2.000.000 bugün 'patlar geçmiş en kötü patlamalar 1744 yılında, 1768 ve 1877 yılında gerçekleşti.

3) Kilauea Volcano, Hawaii:

Kilauea Volcano Hawaii'nin en ünlü yanardağ biridir. Bu yanardağ Hawaii güneydoğu kesiminde yer ve yanardağ büyük bir kısmı su altında kalır. Bu yanardağ dört büyük volkanlar çevrili ve birlikte bir ada oluştururlar. Kilauea Volcano önceki zaman en ünlü aktif yanardağ olarak kabul edilir. volkanlar ve patlamalar ile ilişkili çeşitli efsaneler vardır. Şu anda krater 1790 yılında kurulan ve Halemaumau denilen görünür çukur krater oluşur edildi. Bu patlama 1983 yılında başlayan ve uzun patlamasının geri kalanında aktif volkanlar biri olmuştur.

4) Aziz Helens Volkanı:

8082_mount-st-helens1980 cari yıl içinde, bu Amerika Birleşik Devletleri tarihinin en kötü volkanik püskürme biri olarak kabul edilir. Yaklaşık 120 yıl önce, ilk kez ateş etti. 18 Mayıs yaklaşık 30.000 nükleer bomba patlaması için yeterince güçlü olduğu 1980'lerde patlama. Patlama Richter ölçeğine göre 5.1 olarak kaydedildi ve dağın kuzey bölümünün çökmesine neden oldu ve enkaz çığ büyük miktarda devrilmesine neden oldu. Patlama fazla dokuz saat sürdü ve 150 mil kare orman alanının yakılmasını neden oldu. Patlamadan önce uyarılara rağmen bu 57 kişinin canını aldı.

5) Fuji Dağı, volkan:

Dünyanın en ünlü yanardağ biri Fuji Dağı olduğunu. Hangi Aralık 1707 yılında patlak veren ve Tokyo Ocak 1708 patlama kül içinde boğdukları kadar devam etti. Bu dağ, böylece yılın en karla kaplı kalır yaklaşık 12.000 feet yüksekliğe sahiptir. Fuji Dağı aktif Stratovolkan, Fuji Dağı olmasına rağmen "patlama aktif ama ciddi bir risk düşük" aktif bir volkan olarak sınıflandırılır.

6): Mount Bromo, Doğu Java, Endonezya

Volkan nefes kesen zirve için bilinir Bromobromo Tengger-Semeru Milli Parkı 8082_mount. Bu, aktif volkanlar biridir ve yukarı Aralık 2000'de patladı havaya 700 metre kül saç patlamalar Ocak 2011'de yeniden başladı ve yaklaşık bir hafta kadar sürdü. Dağı Bromo büyük bir patlama sonrasında oluşan iki volkanlar biridir. onlar ise diğer inaktif Dağı Batok olduğunu.

7) Dağı Pinatubo, Filipinler:

Luzon adasında Cabusil Dağ Mount Pinatubo bulunan, 1991 yılı sonunda patlak veren ve böylece 20. yüzyılın en büyük ve en ünlü volkanik patlama olmuştur. Volkan magma yaklaşık 2,4 m3 ve piroklastik malzemenin büyük bir miktarda dünyada saçları var. Bu patlama da bir tayfun başlangıcı dolayısıyla kül ve yağmur karışımı neden olduğu ile çakıştı. Bu nehir ekosisteminin kirliliğine yol açmıştır. Aerosoller dünya çapında yaklaşık 0.5 ° C (0.9 ° F) azalmaya neden stratosferde bir katman, 2 yıl için sıcaklığa ile oluşturulmaktadır.

Endonezya 8) Krakatoa yanardağı:

Endonezya Krakatoa yanardağı bir ada oluşturan ve 1883 Volkanlar 3.000 mile kadar ana flashpoints duyulabilir böylece yüksek sesle patladı onun patlama için bilinir. Krakatoa adasında patlaması da 2/3 36.000 kişinin yıkılmış ve ölüme veya yaralanmaya neden oldu. yüzerken olaydan sonra ay, hatta insan cesetleri su bulundu. Krakatoa yanardağı kuzey kesimi son zamanlarda su döndü ve aynı yerde yeni bir ad oluşturmak başladı yüzüne çıkmaya başladı. Bu ada devam eden oluşum "Anak Krakatau" (Krakatau Çocuk) denir.

9) Etna, İtalya (Sicilya):

3329 metre yüksekliğindeki Etna Dağı Avrupa'nın en yüksek aktif yanardağ olduğunu. Sicilya'nın doğu kıyısında yer alan bir Stratovolkan 'o olmasıdır. Etna yanardağı aktif ve daha detaylı bir araştırma yapılmalıdır medeniyet çok yakın bir süre için dikkat çekicidir. Volkanik aktivite yarım milyon yıl günümüze kadar devam eder. Bu volkanın en karakteristik özelliği birden fazla göstermiştir, duman halkası bulunmaktadır. İlk kez 1970 s kaydedildiği 2000 yılında duman halkaları yineledi.

10) Dağı Mayon, Filipinler:

Bilinen veya Dağı Mayon, Filipinler Luzon adasında aktif bir volkan olan mükemmel koni şekli ile simetrik konik şekil. Bu volkan bir "Stratovolkan" Bu tür ve "Pasifik Ateş Halkası" parçası olmasıdır. Dünyanın en uzun patlama döneminde sadece mükemmel koni biçimli volkan Dağı Mayon Bu patlama gün boyunca kesintisiz devam eden 23 Haziran 1897 tarihinde gerçekleşti, 7 gün yakındaki bir köy 15 metreye kadar lav gömüldü. Son zamanlarda kaydedilen patlamalar Temmuz-Ekim 2006 Ağustos 2008 Temmuz 2009 - 2010 ve patlama aralığında Ocak can ve mal kaybı oldu.

11) Dağı Popocatepetl, Meksika:

Meksika'da, Orta Dağı Popocatepetl, aktif bir volkan Stratovolkan çeşididir ve 730.000 yaşında olduğuna inanılmaktadır. 1991 yılından bu yana, gazlar düzenli olarak bu yıla kadar sessiz olduğu düşünülen sprey başladı. Popocatepetl 5426 metre yüksekliğindeki dağ Meksika'nın en yüksek zirvelerinden biridir. Normalde, bu yanardağ buzullarla kaplı olduğu, ancak yanardağ kapsayan artmış volkanik aktivite ve buz nedeniyle sıcak sıcaklıklar kayboldu.

12) Eyjafjallajökull, İzlanda:

çapında Dağı Eyjafjallajökull krater 1653 metre yüksekliğinde 2 ila 2.5 mil vardır. Ayrıca son zamanlarda, 2010 yılında patlak olan, bu dünyanın en ünlü aktif yanardağ biridir. Patlama çevresinde Avrupa hava sahasının kapatılmasına neden olan dev kül bulutu neden oldu. Bu patlama dolar havayolu endüstrisinin milyonlarca kaybına neden olmuştur.

Diğer ünlü volkanlar;

-Raini Dağı, Washington

-Tambor, Endonezya

Loa, Hawaii -Maun

-Pelé Dağı, Martinik (Karayip Adaları)

-Soufrièr Hills Volcano, Montserrat (Karayip Adaları)

*

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski