Işık daha hızlı bir şey var mı?

Saniyede Şık 300.000 km (üç yüz bin) hızla ilerlemektedir. Dünyamızda bu hız ulaşılamaz düşünmek için, muazzam bir hız gibi görünüyor. Öyle ki bir saniye Dünyada ışık  '7 kat çevresini dolaşmak. Dünya Moon Bir saniye
de gitmiş olabilirdi. Ama birlikte değerlendirdiğimizde evrenin muazzam büyüklüğü, ışığın hızı yetersizdir. Biz Sun 'ışık hareketinin hızını olsaydı  8 dakika içinde e ya da en yakın galaksi gidebiliriz 'Andromeda nedir  veya 2 milyon yıl. Einstein'ın görelilik teorisi  için ışık hızı ile yüksek hız vardır. O ışık sınır noktasının hızıdır. Ama birçok kez bugün bilinen bilgileri bilinen değildi. Örneğin, evren sürekli genişlemektedir.

yüzlerce yıl insanlık için evrende yolculuk büyük hayalleri olmuştur. Önümüzdeki birçok bilim kurgu film ve bir belgesel konusu olmuştu ışık hızında, orada mı? Bugün, bilim adamları ve böyle bir şey göre yapılan deneylere göre, mümkündür. Bilim adamları İsviçre'de, yapılan ?? CERN'de devam eden deneyde kadar partikül büyüklüğü atomik çarpışmalar oldu. Hem evrenin oluşumu, ışığın gerekli hızı hakkında önemli bilgiler elde edildi. Bazı parçacıkların biraz ışık hızını aşmak için belirlendi. yanlış sonuç verme ihtimalinin olmasına rağmen bilim adamları, onlar 15 bin kez tekrarlayın ve sonuç yine aynı çıkıştır. Yine, bilim adamları yanlış olabileceğini söylüyorlar. Eh, yanlış değil? Sonra izafiyet teorisi tamamen hatta kaldırılması büyük değişikliklere maruz kalacağı. insanlık belki de galaksinin sınırlarını zorlayan olabilir insanlığı kurmak mümkün olacak uzay yüzyıllardır rüya binmek için. Günümüzde bu konuda bazı teoriler vardır.

Takyonlar


Bir teoriye göre ışık hızıdır yüksek hızda mümkün olduğunu söylüyor ?? l ?? Takyon. teorisinin temel sanal sayılardır. = M.c² E 'görelilik teorisine göre ?? d. Nerede E: Enerji M: kütle c: ışık hızı. Diğer bir deyişle, bir kitle ve enerji hızına bağlı olarak değişir. Ama bu formül basit versiyonu, orijinal versiyonu aşağıdaki formül geçerli:

Bu teoriye göre, çok hızlı vücuttan ışık hızına hız karekökü içinde faiz eksilerini eğer. Buda Kütle eksi valans yapar. Normalde, negatif kitle diyemeyiz, ama kabul sanal sayılardan sonra matematik birçok yönden yararlı olmuştur. bilinen fizik kanunlarına göre, bu imkansız, ama matematik bunu onayladı. Biz maddi şeyler ışık hızının altında bir hızda hareket olduğunu söylemek ise, anti-madde, biz şeyler ışık hızıyla yüksek hızda hareket söyleyebiliriz. Ama nerede hafif malzemelerin hız, takyonlar de ışık hızında hareket edemez nasıl hareket etmez ışık hızının sınırıdır.

Sicim Teorisi


Sicim kuramı, (eksi 35 metreye kadar on) küçük olanları her şeyi bölemez temel fizik denilen dize modelinin evren teorisinin birinde farklı rezonans titreşim maddelerin neden olduğu söyler. Bu teori ???? Her bilim adamları Teorisi 5 yıl sürecek ???? onlar söylüyor. Bilim adamları gözlenen ve kordonlar anlayabileceği ise, en küçüğünden en büyük alemine her şeyi rahat bir şekilde açıklanabilir.

M-Teorisi

M-teorisi makro (büyük) mikro alanda soruların cevapları göre (küçük) biz dünyada bulabilirsiniz. küçük bir örnek açıklamak için, uzaktan bakıldığında bir saç tek boyutlu gibi görünen, bu yüzden uzunluğu görülebilir. Ama bile bir karınca ya da tel uzunluğu için bir pire, ve hatta bir genişliğe sahiptir. Bu atomik boyutta bir durumdur. sen, evren hakkında birçok yeni sırlarını öğrenebilir ve farklı boyutlara kapı açabilir eğer bak kordonlar gözlenen edilemez.

*

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski