Uzay köpek Laika (Laika)

Aslında, Laika (Laika) ağır uzayda ilk dünyalı bir sokak köpeği olduğunu söyledi. Dünya ve altta yatan işin ufka büyük bir açılış etrafında yörüngede Laika merkezinde yer aldığını sağlanması maalesef can bu başarıyı ödedi ...

büyük bir başarı imza atarak Ekim 1957 yılında 4 Sovyetler Birliği'nin uzay, Sputnik uydusu fırlattı edildi. Dünya'nın yörüngesinde ilk oturan Sputnik uydusu olarak bilinen, o 230 dünyada 942 km'ye km ve burada oturuyordu arasında değişen bir yörüngeye gitmek başardı. Tur az 96 dakika içinde tamamlandı edin. 83.6 kg toplam ağırlık, uydu, uzay çağının başlangıcını müjdeledi sembolik anlamı ...

Ve Laika Uzay Çağı

 Bu uzay çağı to-4Elbet herhangi bir köpek için mantıklı değil. Ancak Moskova Laika sokaklarında dolaşıp yakında yalaka astronot sokaklara terfi olacaktır.

Amerika Birleşik Devletleri ve Sovyetler Birliği arasında bir uzay yarışı da Sputnik ile başlamıştır. Bu ülkeler, ancak farklı bir alanda bakan, Soğuk Savaş'ın iki kutuplu vardır. yeni projeler sürekli yarış ders için üretilmekteydi. Sputnik uydu yarışı SSCB başarı ve liderlik ile başlayan ile devam etmek, daha sonra Sputnik 2 sonra son 1 ay için düğmeye bastı.

Sovyetler Birliği imza için büyük bir başarı atmak için uzaya insan göndermek için onun hesaplarını yapıyordu. Bu şekilde, o tamamen farklı bir döneme girmiştir. Ama bilim adamları ve araştırmacılar, insan yaşamının bu yolculuğun karşısında nasıl etkileneceği emin değiliz. Bu nedenle de insanlar risk ilk çalıştırma atış gönderilen ediliyordu. Bu alan Sovyetlerin için devreye köpek Laika göndermeye karar insanlardı ziyade, bu noktada tam da ...

Sputnik 2 Uydu

boşluk ikiye Sputnik uydusunu gönderen vakit kaybetmeden yarış 5998_laikauzay içinde rakiplerini geride bırakmayı devam etmek istiyorum Sovyetler, sonra idi. Bu nedenle, bir karar hızla alındı. Uzay yörüngeye ilk uydu Sputnik hemen oturma sonra, sadece, Sputnik 2 uydu 1 ay sonra uzaya olacaktır. 3 Kasım Yayınlanan 1957 Ekim Devrimi 40 yıl yıldönümü olarak tayin edildi ve aynı zamanda acele tarihsel tedavi edildi. Toplantıda uzaya gönderme insanlar ve bir köpek riski tam olarak yerine yapmak için denemek için karar verildi.

zeminde testlerde kullanılan 3 farklı köpekler, uydu bu köpeklerin Sputnik 2. Muşki katılmak için yetiştirilen. iki kez sayılmış deneyimli ve bu alanda Albi bir yedek astronot köpeği olarak tutuldu yüksek irtifa uçuşu. Uzay Layka oldu içine gerçek bir köpek gönderilecek.

Yeni bir uydunun fırlatılmasından ile kesinleşir göndermek isteyip karar, bilim adamları şimdi bu üç köpekler için çalışma başlatmışlardır. Operasyonlar, yapılan test sürecini aştı ve bu köpeklerin uzayda yeni beslenme alışkanlıkları kazanacaklardır besleyici macunlar beslenmesi gerekiyor bulundu.

Onlar biliyordu, bu uçuş sırasında yaşam Sovyet bilim ders Layka sonu insanlar. Hatta Layka çocuklarla tanışmak memur D. Vladimir Yazdovsky uçuş yetkili Sovyet çalışmalarda birkaç gün önce vardı. Köpek bir şey yapamadık bu durum de üzüls rağmen, küçük bir yaşamın kalmak yetkili olduğunu bilir ...

hayvandan alınan cevap

Layka planlanan Sputnik 2 uydusu uzaya gönderilen ve bir gerçekti uzay uydudan dönmek için başarısızlık bilinecektir. Bu plan uydu kamuoyuna yayımlandıktan sonra dünyada bir köpek geniş yankı neden ölüme tabi olacaktır. Avrupa'ya Amerika'dan her ülkede hayvan severler bu duruma büyük tepki gösterdi. yanıtın merkezi olan İngiltere'de Sovyet GÜNCEL AVRUPA geleneksel rakipler. Gelen çağrılar hayvan koruma merkezleri ve Sovyet konsolosluk yetkilileri yönlendirilir bulundu. Amerika'nın insanlar ayağa kalktı. Bu süreçte pek çok büyük tepki ön plana çıkmaktadır. Ama Sovyet yetkililer köpek işkence değil, onlar insanlığın gelişmesine katkıda bulunmak çalışmaya devam ettiğini açıkladı.

Uzay Çalışmaları ve konular için kullanılır Hayvanlar

Alanı asIl ilk görünmüyordu Hayvan çalışmaları için kullanılır. Bilinen hayvanların çeşitli daha önce birkaç kez kullanılan iken, belki de ilk kez Sovyetlere karşı gösteriler böyle büyük bir tepki olduğunu. Amerikalı bilim adamları, genellikle fareler ve maymunlar uzay araştırmalarında kullanılan kullanın. Dahası, yeryüzü çok uzak yerlere gönderilir ve teknik anlamda da geri alan gönderilen hayvanların denebilecek yere getirildi. Bu hayvanların büyük çoğunluğu çalışma ya da deney sırasında ölmüştü. hayvan ölümleri yaşanan Uzay çalışma konuları ilk değildi. Ama ideolojik ve politik gerek hava, tepkiler köpek için ayrı bir sempati ateşledi vardı duymak gerekir. Bu anlamda, Sovyetler Birliği, köpekler kolaylıkla onlar hayvanlar yetiştirmek için daha az masraflı ve daha kolay olduğunu iletmek için yetiştirilen bulundu.

Aslında, Layka geniş bir yelpazede neden başında hikayesi planlarının dönüşünü karşılamak için gelmişti pişman. Orada Layka kazaya alternatif bir plan ve getiri oldu ya da farklı sebeplerden dolayı öldürüldü, belki hikaye o kadar acıklı olmazdı. Ama Sputnik 2 uydu konusunda yapmak için hiçbir planı, uydu Dünya'ya döndü ve bu nedenle Layka Yakınsanmış endişe değildi.

Öte yandan ben önemi ve diğer önemli detaylar o zaman çalışma alanı gösterilen ilgiden endişe duydu. Earth Sputnik 2 uydu, uygun yörünge gerçekleştirmek ve bu konuda söz konusu çalışmanın bir ilk olmak dünyayı dönmek ve bir sonraki uydu bu konuda ilgi arttı canlı taşıyacak. dünyanın dört bir yanından yeni uydu ve haber Sovyetler Birliği takip edildiğini yaptı. Bu nedenle, faiz miktarı Layka oldu. Layka basın her saniye ile paylaşılır ve büyük bir duyarlılık bu noktada ortaya çıkar vardı.

Ve Day başlatın ...

Laika, Baykonur Uzay, 3 Kasım uzaya başlatıldı, dünyanın veri merkezi aktarmak için hayati veri kablosu ile bağlantılı oldu 2 uydu içinde bir kapsül içinde 1957 Sputnik uzay köpeği. kalkış saatinden sonra veya 1 Layka sonra geçen hafta resmi bir açıklamada, ölümden hiçbir ağrı olduğunu söylüyor. Ancak, farklı açıklamalar bu durumda ve o büyük çelişkiler getiriyor aslında yapılmıştır. Bununla birlikte, bu, belli ölü Layka oldu.

Ölüm Layka adlı Nedeni

Astronotun kesin ölüm nedeni bir süre Layka paylaştı olmamıştır. Sputnik 2 misyonunda görevli bir bilim adamı Dimitri Malşenkov konu hakkında bazı açıklamalar yaptı Ancak, 2002 yılında, o tanıtıldı. Bu açıklamadan, ardından son 5 ila 7 saat arasında anlaşıldığı, Layka kapsülü aşırı ısınma ile birlikte hayatını kaybetti olmasıydı.

Ayrıca bir kalkınma gündemi Böyle durumlarda olarak gelen birçok büyük üzüntü olmasına rağmen, Sputnik 2 misyon insanlık tarihinin önemli bir ufuk açtı. Uçuş yörünge sonra yaşam ve uzay seyahat ile ilgili önemli veriler elde edilmiştir çünkü. gösteri Bu kişi, Yuri Gagarin 12 Nisan 1961 olduğunda ölüm Layka sonra 3.5 yıl sonra tarih uzayda ilk adam gönderdi!

*

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski