Mariana Çukuru

Mariana çukuru, batı mariana adaları, en büyük ve Guam, Japonya adası olarak bilinen ve Endonezya tam ortasında bulunan güneydeki adaların güney batısında büyük okyanus. Yeryüzünde en derin noktasıdır. 10.994 metre olarak belirlenmiştir derin noktaları bilim adamları tarafından yürütülen araştırmanın sonucu da uzunluğu 2542 kilometre olduğu tespit edilmiştir. Açmanın genişliği 69 kilometre uzaklıktadır.

Mariana Çukuru nasıl gerçekleştiğini açıklamak; Yerkabuğunu oluşturan levhaların bazıları birbirlerine yaklaşan zamanlarda çarpışır. Bu 'dalma' girerek diğer altında çarpışma bir plaka bir sonucudur 'denilen bir durum gerçekleştirir.

Bu yoğunluk üstün dalma plaka devlet plaka değişen olayı altında daha az yoğun olduğu anlamına gelir. Şiddetli depremler sonucunda bu alanda meydana gelen ve deprem büyüklüğüne bağlı olarak, 700 kilometre derinliği bulmak plaka üzerinde meydana gelir. İşte Pasifik plaka Mariana Çukuru başka çarpması sonucu olarak oluşan Mariana Levha delik olmasıdır.

doğal kişiler ve İsviçreli bilim adamı Jacques piccard't ilk Amerikan askerinin Teğmen Donald Walsh olarak bu çok büyük bir derinlik meydana. Batiskaf su altında yüzebilir bir aracı kullanmak diyor dalış (araba atma demir safra kurtararak deniz suyu yerine benzin için küresel çelik, dalış yapılan sert maddeler dayanabilir çok yüksek basınçlara) gerçekleştirmek için. Dalış tam 5 saat sürdü ve 10916 metre ulaşıldı. 25 Mart 2012 Tarihinde Titanik, Terminatör, Aliens ve Avatar gibi ünlü filmlerin yönetmenliğini ve aynı zamanda James Cameron, bu derinlik süresinde yapmış kendi özel denizaltı ve çalışma saatleri ile 156 dakika tabanına inmesi başardı yapımcı kim 70. dakikada tamamlanan bir çıkış yolculuğu macera sonra çalışmanın.


Mariana yolculuk olmasına rağmen herhangi bir kaza olmadan ve aşağı ve ihmal olma tehlikesiyle karşı karşıya göğüs hile çalışma nedeniyle neredeyse katılarda oluk 1000 basınç toprak basıncı oldukça büyükse çukurun derinliği doğru yaptı. daha fazla 7250 ton oluşabilir bu nedenle metrekare başına yaptığı denizaltı James Cameron'un dalış basınca dayanıklı olarak yapılır. Okyanus basıncı her 10 metre kare santimetre 1 kilogram artar. Bu örnekte zaten vb gibi derinlemesine arazi olmaz, bir açık, anlaşılır hiçbir insanın yardımsız ve geliştirilmiş olmadan araç donanımları verilen

*

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski