Mısır Piramitlerinin Sırrı?

Sadece mevcut yapı Mısır'daki Giza piramitleri Büyük Piramit kadar yarasız hayatta kalmayı başaran olabilir dünyanın yedi harikasından biridir.



Piramit şeklindeki yapılar sadece dünyanın başka yerlerinde inşa edilen örnekler Mısır'a özgü değildir vardır. Ama denir Mısır, "Mısır Piramitler" bölgede kendini ilişkili en numarasını buldum.

Giza piramitleri dünya önemli Piramit:

Keops Piramidi (145,75 metre)
Mikerinos Piramidi (66.5 metre)
Kefren Piramidi (143,56 metre)
Sakkara Piramidi (63.17 metre)
Malden I Snefru Piramidi (93,26 m)
Dahahn Bent Piramidi (104,85 m)
Dahahn Snefru P. (103,95 metre)
Sakkara Pepi II P. (52,555 metre)
Uxmal Tapınağı (Meksika)
Teotehuac (Meksika)
Tiahuanaco (Bolivya)
Doha Tapınağı (Çin)
Piramit Nedir?
tabanı karenin köşelerini üstünde tek bir noktaya geometrik şekillerin kombinasyonu ile meydana getirilir. dört eşit boyutta üçgen yüzeye sahip piramit, onlar mühendislik inşa edildiğinde açısından çok güçlü bir yapıya sergiler.

Piramitler Tarihi
Bent_piramidipiramit bir firavun mumyası onun değerli hazineler ve benzersiz sanat dönemini tutmak için yapılan inanılıyor. Ama şimdiye kadar mumya ya da hiçbiri içinde herhangi bir hazineyi bulamadık. Saqqara inşaat dünyanın ilk yerleşik piramitler yıl 2620 M.Ö. tamamlandı. basamaklı piramit yapının ilk örneklerinden birçoğu tamamlanmış veya yapım aşamasında çöktü değildir. Bu Meidum piramit inşaatının ilk örneği, yıl 2570 M.Ö. başlayan sekiz basamak yapmış isteyerek tahrip edildi olduğunu.

kim piramitler mümkün olduğunca büyük bir holding eşkenar geometri kullanmak için gerekli olan piramidin yüksek taban çıkararak ondan öğrenmek mümkün olduğu düşünülüyordu inşa etti. Bir önceki tecrübelerine dayanarak eğim açısının üçte iki bölümünün tamamlanmasından sonra, Bent Piramidi yakın dahahn yıl 2570 M.Ö. inşa edilmeye başlandı Nil azaltılmış ve artmaya devam edilmiştir. 2565 M.Ö. Bent piramidi tamamlanmıştır Bu yöntemde, o benzersiz bir görünüm kazanmış, çok daha sert bir yapı Orak olduğunu. Bu tarih sabit bir açı yükselterek daha küçük yaptıktan sonra tüm piramitler inşa edildi.

Kim piramitleri inşa etmişti?
düşünülmekteyk, 1990 yılında bin turist dibinde Mısır piramitleri önce köleler tarafından yapılan bir çukura düştü ve çukur gizemli bir mahzene açılır oldu. Bu kişinin mezar kim inşaat piramidin işçilerin ustabaşı. Ayrıca mekan olarak bilinen kubbeli türbe, duvarlar kakma ve muhteşem bir yapıya sahiptir vardır. işçi sınıfının birine yapılan böyle güzel bir mezar, çalışma mahkumların yokluğunun göstergesidir oldu. İşçiler gündüzleri çalışıyor ve geceleri yakın burada köyde evine gidiyordu. Bu alanda gerçekleştirilen daha sonraki çalışmalar 250'den fazla farklı graves olduğu bulunmuştur. olağanüstü sıradan işçi mezarlarıyk işçilerin ustabaşı etrafında mezarlar daha uzağa toplu olarak biraz vardı.

Bölgede yapılan kazılarda mezar girişinde ölü işçilerin durumunu gösteren herkes hiyeroglif yazıları bulundu bir mezar yapılmış olduğu anlaşılmaktadır. "Mezar inşaat denetçisi" Bu makalede, "mezar inşaatı yöneticisi" ifadeleri yazıyordu. Buna ek olarak, bu mezarların minyatür heykeller ve sanat eserleri işçileri de dahil edildi.

Omurganın inanılmaz yüke maruz ortaya çıkmıştır 200.000 işçi piramitler2yaklaşık istihdam bölgedeki iskeletler incelenmiştir. Taş işleme zorluk işaret ediyordu omurga üzerinde aşırı yük. Bu bölgedeki şehirlerde ömürlü ortaya çıkan piramitlerin yapımı için binlerce işçi özveri ve çaba var. kazı hazırlanan içecekler ayrıntıları mümkün olduğu gibi evler, böyle birçok tarihi eser duvarlarında bulunan ekmek hiyeroglif yapmak ve şehir hayatı dönemi hakkında bilgi almak için nasıl da fırınlar, tencere, tasvir ortaya çıkarmıştır.

Giza piramitleri 15 milyondan fazla kireç taşı kullanıldı. Bu taşlar 300 metre uzaklıkta piramit bir ocaktan çıkarıldı ve burada tekrar işlenmiş kesilmiş hazır edilmiştir. Bu bölgede taş kesmek için gerekli olan oluklu platformlar etrafında bulunarak kazı devam ve kazı dev taş ocağı kalıntıları ortaya çıkardı. ocaktan çıkarılan taşlar miktarı piramitleri kullanılan miktara düşmüştü. Ayrıca piramitler taş rampa yapımında kullanılan çamur kil ve kireçtaşı tozu karışımından oluşan ile sıvanmıştır. Bu yöntem çok sağlam ve rijit bir yapı yaratıyor, Abilmekteydi kolayca küçük bir keski darbe kopma çözüldü. ocak enkaz doluydu zaman bu rampa içinde bulundu.

Ben keopsungemisi1954 yıl bir gemi incelendiğinde nerede yalan bulundu Büyük Piramit'in ve kalıntıları güney ucunda bir kubbe bulundu. Bu gemi Mısır Firavunu Khufu'nun gemi ve sıkı çalışma ürünü olarak 13 yıllık dönem müzeleri her yerinde sergilenmeye başlandı oldu. tüm yıl müzede sedir ağaçları yapılmış, 300.000 kişi dünyanın en eski gemi gururla gösterilir ziyaret etti. Sonra başka bir kardeş gemileri diğer firavunların benzer şekilde inşa edilmiş ama gemiye tarihsel değeri ve zarar kaybetmemek için odadan çıkarıldı bulundu.

Firavun'un mumyası bir mağarada gizli bir mezarlıkta bulundu. Bu dönemden sonra mumyalama tekniği yıl sayesinde binlerce hatta mumya hala 40'a kadar kalan tanınabilir yüzleri kaldırıldı. Nasıl bu mezarlık yapmak için duvarlara çizilen mumyalama işlemi hiyeroglif anlaşılmaktadır. Sadece karın bölgesi açıldı küçük bir kesim tüm organları çıkarılmış bir el gördü ve özel baharatlar girebilirsiniz ve yağ ile sıvanır dolgulu. Öldükten sonra inanılan zaman insanların tekrar yükselmeye ve o mumyalama işlemi için tüm para tuttu. Vücudun dirilişinden sonra onlar gerekli olurdu çünkü. Bu nedenle o kişi zengin, çok iyi korunmuş olacaktır ölümünden sonra diyor. mumyalama işlemi çok pahalı ve sadece önemli insanlar zengin iken, fakir insanlar toplu mezarlara gömüldü olduğunu.

Nasıl Piramitleri inşa edildi?
Giza Piramitleri en önemli piramitler keopsuniciinş edilmiş ve Mikerinos, Kefren ve Keops piramidi adlı üç oluşmaktadır. Giza Platosu bu piramitleri ve Büyük Piramit'in ile gizemli büyük.

Keops piramidi her 2300000 ünite 2.5 ton ağırlığındaki kireç taşı kullanılarak inşa edilmiştir, 20 yıl içinde yükseklik 150 metreye kadar kaldırıldı. Bu süre yerine monte her iki buçuk dakikada taşınacak gerektirir sırasında taş 5,5 milyon ton toplam ağırlığı dizildi. Bu nedenle, piramidin en anlaşılmaz yönü bugün bir nasıl inşa edilmiştir olmasıdır.

donörlerin bir kısmını sahip hayranlık yapısı, taş gizemini susturmak için bıraktı. bile düzgün birleştirmek değil piramidin tepesinde acaba bir oranda bu taş hassasiyet bin ile kaplı bir yamaç halinde ° 51 '14 "51. Bugün, bu tarz bile küçük hatalar için makul bir tolerans olarak görülmektedir en seçkin binalar. Ama piramit 4500 yıl önce inşa edilmiş, mükemmel tepe birleştirilir.

için blok_tasi

taş rampamilyonlar 140 metre Nasıl olduğunu aşan bir yüksekliğe kaldırılmış olabilir? Büyük rampalar için kullanılan taş bloklar yapılmıştır. piramidin yakınındaki Bu rampa, kurulan ocaklarından başlayarak ve piramit kesintisiz ulaşım taşları sağlayan bir yapı inşa edilinceye kadar düzenli olarak devam etti. Aksi takdirde, fark zaman içinde çalışmaları tamamlamak için muktedir asla. Ama piramit hacminin% 65 tamamlanmasından sonra bu rampa yüksekliği 43 metreye ulaşan ve ne kadar bir tartışma konusudur noktra sonra etkili olmaktır. Tüm piramit piramit iki toplam hacmine rampa yukarı üzerinden bunu yapmak için 43 metreden 140 metre ulaşması gerekir Çünkü daha fazla taş için gerekli olacaktır. Bu nedenle piramidin seviyeden sonra binanın içinde devam edildi.

tasimapiramit iki adımda imal edilmiştir. Piramidin yapım diğer odalar ve kral birinde inşa edilmiştir. Kral odası 43 metre hava kanallarının ve tavan fazla 60 ton yassı blokların varlığı dışında çevreye açıklığının üzerine yerleştirilmiştir piramidin tabanından kullanılan açısından takdire şayan. biri blokların 15 ton, kral yolu üzerinde büyük bir oda (büyük galeriler) gizli taşınır nasıl. İşte ip istenilen yüksekliğe kolayca çıkarıldı ile denge mekanizması yoluyla karşı ağırlık mekanizması ve bloklar çalıştıran bir sistem birleştirilmiştir oldu.

insanların 10 kişilik grup tarafından taş o piramidin tarafta tünelinde alınmıştır istenilen yüksekliğe yerleştirdikten sonra kaldırılmış olması gereken yerde alınacak. Eğer piramit kaldırıldı eğer, bir köşe dönme raylar üzerine yerleştirilen yön verilir ve diğer yöne gidecek açık tünel uçlarında yine resimde görüldüğü bir tartı sistemi oluşturur. Daha sonra bu tünelde de 10 kişilik grup tarafından alınacak yere kadar çekildi. yakalama, çamur ve su kullanıldı ise taşlar sürtünme kuvvetini azaltmak için.

şimdi olduğu gibi Piramit yüzeyi önce basamaklı bir yapı değildi. Keops piramidi üst 45 asırlık mevcut süreç 10 metreye kadar giyilir. Üçgenin bir özel ara bir adım şeklinde kireçtaşı yüzey dolu ve çamur ve pürüzsüz ile kaplıdır, bu parlak bir görünüm alır. Özellikle son 20 yılda geçmiş 400 yıllık piramitleri daha çok zarar gördü. Hem böyle iklim koşulları gibi güneş ışınlarının yanı sıra faktörler daha her gün piramidin varlığını tehdit ediyor.

Piramitlerin gizemi nedir?
İngiliz matematikçi ve astronom John Taylor, bazı çalışmalar yapmış ve Howard Vyse ile analiz edildi almış maya ile sonuçlanır. Bunlardan bazıları;

- Taban alanı Büyük Piramit, dünyanın kesit alanı sanki biz peyzaj ve piramidin tabanının yarıçapı dünyayı oturtuls bölmek zaman, direğin tam yüksekliğine tekabül ettiği düşüncesi. Yani burada mükemmel bir denge vardır.

Piramidin çevresinin alt kısmı pi tam sayısının iki katı yükseklik -Keops zaman = 3,1416 elde edilir.

- O günkü koşullar dikkate şaşırtıcı bir devlet olarak görülüyor Khufu ve Kefren doğu-batı ve çok mükemmel kuzey-güney sınırındaki mUştUrlAr yerleştirilir piramitleri.

- Üçgen piramidin dört tarafın Keops toplam alanı piramit yüksekliğinin karesine eşittir.

- Güneş ve dünya (149.504.000km) arasındaki mesafeyi tamamlamak için Keops 1 milyar piramidin yüksekliği ile çarpıldığında o hizmet vermektedir.

- Bir güneş saati olarak işlev piramitler. Ekim ayı ortalarında ve Mart ayının başında YRA azaltmak için piramitlerin gölgesinde, bu mevsim ve yıl uzunluğunu gösterir.

- Dünyanın merkezi arasındaki Keops piramidi mesafe Kuzey Kutbu arasındaki mesafeye eşittir.

Bazı söylentiler bilimsel olarak kanıtlanmış olan;

- Piramit geçen meridyen, kara ve deniz iki eşit parçaya bölünür.

- Firavun Pyramid adına yapılmıştır Hangi güneş odası sadece yılda iki kez kral girer. Bu gün kral doğdu ve öldü.

- Ekipmanları Piramit radar çalışıyor gibi.

- Kirli su birkaç gün içinde arıtılmış piramit haline bırakılır.

- Bu beklemek devam ederse Sol sağlam güvenlik açığı süt piramit birkaç gün kalmak olabilir, bu yoğurt haline gelir.

- Onlar herhangi bir ışık değilse Piramit koymak bir bitki normalden daha hızlı büyüyor.

- Bir açık yara, çok daha hızlı piramit iyileşiyor.

- Yaz aylarında ve piramitlerin içine Serin, kışın sıcak olacak.

- Karadan denize geçerek Giza Platosu meridyen iki eşit parçaya bölünür.

Sfenks heykeli
sfenks_heykeligiz Kefren piramidinin piramidin korunması için yapılmış bir dev köpek heykelidir. Sfenks ile yüksek uzun 70 metre ve 30 metre, çakal başlı Anubis heykeli. Tarih boyunca, M.Ö. nehir yoluyla gelen karşılar 2520 yılında inşa edilmiştir Nil heykelinin bakarak.

Sfenks heykeli verildi büyük zarar ile Mısır Hyksos işgali. Ardından ülkedeki düzenin sağlanması ile dönemin kralı tarafından tarafından yaptırılmıştır Firavun'un yüzünü (Mısır kralı) değişiyor.

*

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski