Haşimato Hastalığı Nedir ?

Biz son yıllarda sıkça adını Haşimato hastalığı duymak, hastalık tiroid bezinin iltihabıdır. Aksine boğaz daha tiroid hormon bozuklukları vücutta yol açtığı değişikliklerle ilgili belirtiler gösterir. nüfusun yaklaşık% 2 hastalık gibi, özellikle kadınları tehdit ediyor. 1912 yılında, "Hakari Haşimato" Japon doktor tarafından tanımlanan ve şimdi onun adını taşımaktadır.

Anadolu Ne yazık ki, birçok gelinler "Tembel Gelin Hastalığı" haşimato denilen hipotiroidizm nedeniyle hastalığın kendi evliliklerinde sorun var, onlar tartışmanın ortasında buldular. Hastalık noktası bile evlilik hastalığı teşhis edilemeyen olabilir ve kendilerini ifade edemeyen, anlaşılamaz.
Normalde tiroid bezinde, tiroit tiroid peroksidaz (TPO) enzimler yapımında rol T4 ve T3 hormonlarının itibar. Haşimato hastalığında bağışıklık sistemi TPO alt tabakayı tanıyamaz ve buna karşı anti TPO antikorları üretir. tiroid bezi "tiroglobulin" T4 ve T3 molekülüne bağlanmış biçimde depolanır. Normal zamanlarda tiroglobulin ile ilgili bir sorun vardır.



Haşimato hastalıktan muzdarip kişilerde, hastanın bağışıklık sistemi kısa adıyla tiroglobulin antikoru karşı antitg antitiroglobulin üretmek. antitg ve antitpo antikor Haşimato hastalığı (Hashimoto tiroiditi), insanların tiroid bezinin hasara yol açabilir. Bu uzmanlar tarafından gerçekleştirilen tiroid ultrasonografisi doğrudan imha olarak anlaşılabilir. hastalık ve antitpo antitiroglobulin yol Haşimato tiroid çok zarar verebilir. Sonuç olarak, tiroid hormon üretimi azalır ve böylece tembel tiroid hipotiroidizm geliştirir. Tiroid tembellik (hipotiroidizm) metabolizma ve kilo artışları yavaşlar. Haşimato hastaları kolaylıkla kilo olamaz. kilo problemi dışında başka bir şikayet başladı. Aşırı tuz tüketimi, ani ve yıkıcı üzüntü, gebelik, stres, solunum yolu enfeksiyonlarının ortaya çıkmasında en önemli faktör. olasılık erken bir aşamada teşhis edilemediği tiroid kanseri dönüşmüştür.

denetimler

tiroid hormon düzeyleri (FT3, FT4, TSH) çoğunluğu normaldir. hipotiroidili hastalarda yaklaşık% 10 kuruldu (FT3, FT4 düşük TSH yüksek).

Kan otoantikorlar (Anti-TPO, anti-TG) vardır. Hastaların çoğunluğu yaşamları boyunca bu antikorlar taşırlar. Antikor bile şimdi ya da gelecekte hipotiroidi gelişir Orada gösterir.
Haşimato hastalığı ultrason ile teşhis edilebilir. tespit edilen nodülün o ultrason altında iğne biyopsisi gerekebilir anlamak iyi huylu olduğunu.

İlk İşaretler ve Aşamaları

Hastaların çoğu daha önceden yok yakınırlar. Bu hastalık aşamaları olarak gelişir. Ama Haşimatol tiroid kez arıza hastalara bezi (hipotiroidizm) oluşur. Hastalar sıklıkla guatr veya ellerin güçsüzlüğü, yorgunluk, uyku hali ve şişlik kaynaklanan tiroid hormon eksikliği gibi ses kısıklığı gibi semptomlara ifade eder.
Kabızlık, titreme ve adet düzensizliği, kas krampları, gelen anne sütü, bu ağrıya neden olabilir. depresyona neden hatta bazı hastalar, yorgunluk hipotiroidi, cinsel isteksizlik geliştirilmesi ve birlikte Haşimato. Kolesterol düzeyleri genellikle kalp damar hastalıkları ile birlikte yüksek geliyor. Kuru saç ve cilt için, çivi, kırmak onların saç ve tırnaklar parlaklık kaybedebilir nedeniyle Hipotiroidi. Saç dökülmesi başlayabilir. Bunlar kaş kaybı ve incelme kaş kötü de ne yazık ki, kür bulunamaz, görünüm insanların psikolojisini etkiliyor, çünkü fiziksel görünümünü etkiler ve vardır. İlerlemiş vakalarda, karın (asit) 'de perikard (perikardit), akciğerler (plörezi) ve su toplama görülebilir.

Tedavi

Hemen hemen tüm Haşimato, hipotiroid hastalığı, hastaların ne yazık ki, tamamen ortadan kaldırmak için bir tedavi değildir henüz. guatr ve hipotiroidizm ile hastaları tedavi etmek için işler planlandığı alan bağlı. Beslenme tiroid homo siparişine ek olarak verilmelidir. Tedavi ömrünü planlanmalıdır. iyileştirme göz, cilt ve saç işaretleri yüz ile karşılaştırıldığında ve bacak şişmesi uzun sürer. Koroner kalp hastalığı, ilaç, düşük dozları ile başlar. diğer ilaçlarla birlikte eş zamanlı olarak alınacak olsaydı İlaçlar, aç karnına alınan. Günlük olarak yeterli iyot gıda ve su ile yapılmalıdır tiroid hormonu için gereklidir. Zeytin yaprağı, üzüm çekirdeği, nar kabuğu, brokoli ve bitkisel takviyeleri; Sadece tıbbi gözetim altında kullanılmalıdır. Bu iyot tiroidit Haşimato sahip olmaktan kaçınmalıdır. iki protein, balık kaynağı bir hafta, tavuk çeşitliliği sağlamalı, kırmızı et tahıl Ürünleri ihmal edilmemelidir, bu cereals.östermeli ihmal edilmemelidir, tüketmeye özen göstermelisiniz.

*

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski